mobillogo_80x600s

Hur ska jag sätta strategiska mål? 

Den viktigaste uppgiften inom strategi är att ha ett tydligt fokus. I artikel nedan av Chole Gray tar hon upp olika sätt att sätta mål samt vikten av fokus för en marknadsstrategi. Chole Gray har specialiserat sig i den digitala markanden för uppstartsföretag.  Hon uttrycker sig insiktsfullt enligt nedan:

"The single most important thing to remember about marketing goals is to stay focused. Choose 1-2 core goals that impact the bottom line and 3-5 supporting goals, anything more than that will distract you from what’s most important."

Jag fastnade för hennes insikt för att den stämmer så väl överens med min erfarenhet från att leda utvecklandet och genomförandet av strategiska planer. Oavsett vilken typ av strategi det handlar om är det människor det handlar om och vi har oftast svårt att hantera mer än 5 mål.

Jag instruerar våra kunder att ha ett (1) större mål, ett s.k. slutmål och 3 – 5 delmål, den kombinationen brukar fungera och skapar den förändring den valda strategin var ämnad för.

Läs hela artikeln här:
How to Set Marketing Goals You Can Actually Achieve
http://www.entrepreneur.com/article/236244

Kommentera gärna inlägget:

Tidigare inlägg

Etikettmoln