mobillogo_80x600s

Gör din strategi på en sida

Hur många gånger har du inte sett en presentation, eller för den delen gjort en egen presentation, med långa textstycken?

Även om lättillgängliga och billiga proffsbilder har gjort presentationerna mindre ordrika, så har tolkningsproblemet vad bilden skall förmedla snarare ökat.

Nyckeln till framgång är om visualiseringen skapar en systematisk mental modell för ledare och medarbetare. Då kan de relatera till visualiseringen från minnet dag ut och dag in med samma igenkännande mönster. Bilder valda på sporadiska kritierier i en presentation skapar bara mer osäkerhet.

Jag har hört det så många gånger från chefer att mottagarna mindes bara en liten del av cheferans presentation. En allmän uppfattning om vad folk kommer ihåg från en ordrik presentation är mycket låg, ca 10 - 30%. Om du visualiserar din strategi på en sida och alltid använder samma layout blir sannolikheten för förändring i organisationen betydligt högre än med en ord- och bildrik presentation.

Erfarenheterna från våra kunder, både stora företag och myndigheter, som använder vår strategimodell med visuell layout har varit framgångsrika med förväntat resultat och att implementeringen har gått på kortare tid än planerat.

Kommentera gärna inlägget:

Tidigare inlägg

Etikettmoln